**Mr Lim paid $134.40 for some jackfruits and pomeloes. The cost of the pomelo was 0.8 that of a jackfruit. A pomelo cost $5.60. If all the pomeloes cost $22.40 more than the jackfruits, how many fruits did he buy?Solution**

2 units --> $134.40 - $22.40 = $112

1 unit --> $112 divided by 2 = $56

Cost of Pomeloes

--> $56 + $22.40 = $78.40

Number of Pomeloes bought

--> $78.40 divided $5.60 (per pomelo)

= 14 pomeloes

Cost of of 1 pomelo is 0.8 of 1 jackfruit

Pomelo --> 8 units

Jackfruit--> 10 units

(Pomelo) 8 units --> $5.60

1 unit --> $5.60 divided by 8 = $0.70

(Jackfruit) 10 units --> 10 x $0.70 = $7

Number of Jackfruits bought

--> Total cost - cost of pomeloes

$134.40 - $78.40 = $56

$56 divided by $7 (per jackfruit) = 8 (jackfruits)

Total number of fruits

14 (pomeloes) + 8 (jackfruits) = 22 fruits

**Answer: 22 fruits**

## No comments:

Post a Comment